Achter de wolken schijnt de zon, na regen komt...
Door: www.aangenaamalgarve.nl
Blijf op de hoogte en volg Floris
13 Januari 2007 | Portugal, Benagil
Reden hiervoor is de onzekere toekomst met betrekking tot het verkrijgen van een B&B. Dit blijkt toch financieel zeer moeilijk haalbaar te zijn. En zeker in de hoedanigheid wij het willen: voldoende kamers, stukje grond én met een volledige exploitatie vergunning. De opties van een persoonlijke hypotheek, commerciele hypotheek, huren en zelfs leasen van de bank zijn allemaal onderzocht en uitgewerkt. Tot onze zeer grote teleurstelling is geen van de opties mogelijk gebleken. Een enorme tegenslag en teleurstelling natuurlijk.
We hadden zoals eerder geschreven een mogelijkheid om een pand te huren, maar dat ging helaas niet door i.v.m. andere potentiele kopers. En om het feit dat de huidige eigenaars het toch eerst willen proberen te verkopen. Ze vertelden ons dat de huur optie niet helemaal van de baan is, maar we moeten er niet op rekenen. Wat de B&B betreft is dat onze laatste strohalm.
Dit vooruitzicht maakte ons zeer aan het twijfelen m.b.t. de toekomst in Portugal. Niet alleen dat, maar ook onze inkomsten zijn lager dan nodig.
De afgelopen 2 weken zaten we dan ook volledig in een dip en zaten eigenlijk al te denken aan onze toekomst in Nederland. Het gevoel was tweeledig. We hadden het natuurlijk geprobeerd om iets op te zetten, maar we hebben nooit de kans gehad om te bewijzen dat wij een dergelijke accommodatie succesvol kunnen laten lopen. En daarnaast hebben we eigenlijk geen heimwee naar Nederland. Maar ondertussen waren we al wel bezig met de geestelijke voorbereidingen om terug te gaan.
Enkele dagen geleden kregen we echter weer een aanvraag via aangenaamalgarve.nl van mensen uit NL. Zij vertelden dat ze, naast dat ze op zoek waren naar accommodatie, veel bewondering hebben voor mensen die deze stap durven te nemen en een initiatief als aangenaamalgarve.nl opzetten.
Na dat bericht kwam toch weer die koperen ploert achter die nare wolken vandaan en deed ons beseffen dat wij verdomme nog niet klaar zijn hier! Wij kunnen hier toch veel meer dan ons voornamelijk focussen op een B&B?
Wij hebben dan ook besloten om hier voorlopig nog te blijven en om van www.aangenaamalgarve.nl een success
te gaan maken. Het liep al vrij redelijk, maar dit heeft zeker potentie om groter te worden. Dus op zoek naar meer villa´s en appartementen en een site met veel informatie over Algarve en randactiviteiten. Nederland en Engeland als main market.
De website business blijft ook bestaan, maar op de tweede plaats.
Ook gaan we op zoek naar nieuwe woonruimte omdat ons huidige, natuurlijk wel prachtig gelegen, appartement toch wel wat mindere kanten heeft. Het woongedeelte is wat krap, het is koud en te duur voor hetgeen we hebben. Je betaalt voor de locatie.
Daarnaast hebben we voor iedere dag van de week een strak rooster opgesteld om zo nuttig en effectief bezig te kunnen gaan. In dat rooster is ook elke dag 2 uur zelfstudie Portugees opgenomen. Wij willen die taal goed leren spreken.
Zoals éénieder kan lezen gaan we de zaken anders aanpakken en zal de zoektocht naar het kunnen huren van een B&B op een laag pitje komen te staan. We zoeken nog wel, maar niet als enkel doel.
Belangrijkste aspect in het hele verhaal: We hebben er weer zin in!! Wat één opbeurend mailtje wel niet kan doen met de geestelijke gesteldheid...
13 Januari 2007 - 14:01
Andre:
Super om te lezen!! Kom op jullie doen het geweldig! Nu doorgaan, dit wordt echt ooit terug betaald! -
13 Januari 2007 - 14:04
Bram:
Let op Floris als je stopt met zoeken vind je het waarschijnlijk sneller! Moedig om je hart zo te luchten...! Dapper dat jullie doorgaan...! Heel veel sterket en hou me op de hoogte! Net een nieuw huis gekocht kan je dus ook ff niets lenen haha! -
13 Januari 2007 - 14:12
Bas:
that's the spirit!! -
13 Januari 2007 - 14:50
Rob En Jon:
Goed zo,de aanhouder wint!
Komen jullie binnenkort aanmoedigen. -
13 Januari 2007 - 15:19
Mama Maddy:
Lieve Kim en Floris, wat een geweldig nieuws is dit. Ik maakte me natuurlijk vreselijk veel zorgen. Maar gelukkig hebben jullie de moed niet opgegeven. Ik ben trots op jullie. Ik kom weer gauw. Liefs Mama -
14 Januari 2007 - 10:43
Luus:
Rise and shine!!!
Een tip mijnerzijds, kijk 'ns op www.comfortvilla.com. Deze site is van Marcel Kamer ('n studievriend van me) en zijn broer. Marcel verzorgt in Nederland de verhuur, zijn broer verzorgt in Spanje het onderhoud, sleuteloverdracht etc. Benader hem maar en zeg dat je via mij zijn nr hebt. Wellicht kun je je er bij aansluiten, goede kerels.
gr, San, Luus, Cleo, Liz & Felix -
14 Januari 2007 - 22:06
Pa:
chapeau, ga zo door -
15 Januari 2007 - 02:37
Lennaert:
Wow, dappere beslissing hoor. Succes met de site(s) en vergeet niet dat er ergens in de Algarve nog een prachtig B&B pand op jullie staat te wachten...
Take care,
Lennaert -
15 Januari 2007 - 07:25
William:
SUPER om te lezen!!
Kop op en doorgaan..ooit kijken jullie hierop terug met een glimlach.
Niks dan liefde vanuit Breda.. Ome Willem -
15 Januari 2007 - 10:51
Ellen:
Goed te horen dat jullie doorgaan! Een ontroerend verhaal! Succes!!
x -
15 Januari 2007 - 10:53
Zwaegher:
Zo mag ik het horen! Zoals ze in Groningen zouden zeggen: Kop d'r veur!!!!
Gaat helemaal goed komen :-) -
15 Januari 2007 - 11:19
Jeroen:
Ik zal aangenaamalgarve eens onder de vliegwereld verspreiden. Succes!! En blijf genieten he!! -
15 Januari 2007 - 11:23
Marije:
Klasse, om na een dip weer zo enthousiast er weer volledig voor te gaan,het zal jullie zeker lukken, ben ik van overtuigd. De taal is belangrijk. Niets is zo frustrerend om niet mee te kunnen praten/niet goed te kunnen verstaan.
Toi, toi, enorm veel succes. Marije uut Grunning. XXX -
15 Januari 2007 - 16:39
Bart:
Blijf doorgaan!
Ik weet zeker dat het jullie gaat lukken! -
15 Januari 2007 - 19:53
Matt:
Ik hoor het al! Ik ga die ketting opduiken en ik zie je iedere vrijdag weer in t soske Floris!! -
15 Januari 2007 - 20:18
Lex:
Zoals je kan lezen staan jullie niet allleen en is er ook nog eens vertrouwen in succes. Ook al is het wellicht niet datgene wat jullie voor ogen hadden. Wie weet weet is het succes van een ander project wel overtuigend genoeg voor financierders in de toekomst. Maak er wat moois van en veel plezier! -
16 Januari 2007 - 20:38
Let:
YOU GO GUYS!!!!
Kus... -
21 Januari 2007 - 17:04
Madelon & Thur:
Na alle bemoedigende woorden die jullie zelf al hebben geschreven en iedereen hierboven.. rest er niets anders te zeggen dan keep the spirit going.. Jullie doen daar super dingen.. dikke kuzzzz -
22 Januari 2007 - 21:05
Trix:
Komt helemaal goed met jullie in Portugal -
26 Januari 2007 - 17:31
Bobje Van Kleef:
Net alles ontdekt hier!
Ontzettend leuk hoe het er op deze site aan toe gaat. Hoop jullie snel een keer te ontmoeten want de rest van de familie is al goed bekend daar, ik ben echter nog groen als gras.
Veel kusjes voor Kim
XXX -
28 Januari 2007 - 14:55
Rogier:
Floris&Kim
Klasse, de aanhouder wint altijd!
Ps. We zoeken nog wel een nieuw spits...
Succes,
Rogier W. -
07 Februari 2007 - 13:57
Jeroen Toonen:
Hey Floris en Kim! Lang geleden, maar ik blijf op de hoogte van jullie avontuur. In voor- en tegenspoed winnen alleen de aanhouders. Je kan pas met iets stoppen als je zeker weet dat je alles hebt geprobeerd. Natuurlijk gaat dat lukken....of toch niet, maar dan is het ook geen schande. Want: 'anyone who has never made a mistake has never tried anything new'.
Alle vertrouwen, groetjes Jeroen -
07 Februari 2007 - 14:01
Jeroen Toonen:
Ohh ja Floris....er zal best een dag komen dat je weer enveloppen mag vouwen (blijft mooi, Van de Vouw!), maar daar zitten dan wel je eigen facturen in! En meneer Zaagmans....die neem je gewoon in dienst!