Update - Reisverslag uit Benagil, Portugal van Floris Wouw - WaarBenJij.nu Update - Reisverslag uit Benagil, Portugal van Floris Wouw - WaarBenJij.nu

Update

Door: www.aangenaamalgarve.nl

Blijf op de hoogte en volg Floris

01 Oktober 2006 | Portugal, Benagil

Laatste bericht was alweer één maand geleden, dus de hoogste tijd voor een korte update. Er zou een tijd komen van even rust, maar uiteindelijk zijn er eigenlijk wel wat opmerkelijke dingen gebeurd en mensen langsgekomen.

Begin september is Bjorn (ex-stiefbroer ;) )geweest om gezellig een hapje te eten. We hadden hem al lang niet meer gezien en hadden elkaar dus veel te vertellen!

Daarnaast hebben we de onderhandelingen van het pand in Alvor definitief afgekapt. Dat was natuurlijk erg jammer en we baalde er ook flink van. Het kon ook niet anders. De mondelinge afspraken die we gemaakt hadden kwamen niet zo op papier als afgesproken en de mensen leken ook helemaal terugtekomen op hun eerdere uitspraken. Het duurde ook veel te lang allemaal. Los laten dus en op zoek naar iets anders.

Dit blijkt toch een enorm moeilijke klus te zijn. Het budget is te beperkt voor wat we in eerste instantie zouden willen hebben. We hebben nu in ieder geval besloten enkel iets te kopen waar reeds een toeristische vergunning op zit. Als dit niet het geval is, dan ben je daar zo verschrikkelijk lang mee bezig en je hebt geen idee welke kosten daar nog allemaal bij komen voor eventuele constructie aanpassingen. De zoektocht gaat gestaag door...

Op 15 september had Kim haar laatste werkdag bij Vila Galé Hotels op de sales afdeling. Een hoop geleerd, kennis opgedaan van de toeristische industrie en samengewerkt met Portugezen. Dit waren de positieve punten. De negatieve punten waren toch overheersend en dat deed haar besluiten te stoppen. We hebben het dan over het salaris (€550 netto na aftrek vervoerskosten...), het aantal uren werken, toch de vele tripjes en de manier van werken.

Nu heeft Kim haar eigen kantoor. Zie foto!
Site Success Webdesign (www.site-success.com) loopt nu vrij aardig. Hebben net 3 opdrachten achter de rug en er komen er nu deze week wellicht 3 bij.Doelstelling is 4 per maand. Dan hebben we samen ruim het salaris wat we verdienden toen we allebei hier nog in loondienst waren.

In de afgelopen maand zijn we nog naar Lissabon geweest met Arnout (die een maand in Faro heeft gestudeerd) en nog kunnen genieten van een Vila Galé Hotel met korting via Kim haar ex-werkgever. Blijft een prachtige stad.

Papa André en Willy zijn nog op bezoek geweest. Zij verbleven in Olhos d´Agua, vlak bij Albufeira. Ondanks dat ze niet bij ons in het appartement hebben gezeten, hebben we toch gezellig 3 avonden met elkaar gegeten.

Jokko is nog een avondje hier geweest. (inmiddels bijna record houder met 3 keer langskomen. Mama Maddy is reeds 5x geweest en de 6e keer ligt al weer in de planning voor mijn verjaardag op 6 december.

Door Lud & Lil waren we nog uitgenodigd om te gaan waterskieen in Ferragudo! Dat was echt super gaaf. Ook Kim is nu een volleerd ski-ster! Dit willen we vaker gaan goen.

Dit is de afgelopen maand in een notendop. We zullen wat frequenter het toetsenbord beroeren om jullie op de hoogte te houden!

• 01 Oktober 2006 - 14:35

Flinkie:

Chique werkplek hoor!
    Waterkannetje en webcammetje bij de hand. Die moeten we trouwens vaker gebruiken Kim!
    XXX

• 01 Oktober 2006 - 19:45

Frank:

leuke foto's geniet ervan en pluk de dag dan komt de rest vanzelf.
    groet van de oude jongere

• 02 Oktober 2006 - 10:11

Madelon:

Hey Kim komt die werkplek niet ergens bekend van voor, is zeker in de buurt van die van floris.. Succes trouwens met jullie nieuwe zoektocht naar een onderkomen. Keep up the enjoying... kuzz

• 02 Oktober 2006 - 10:54

Hylkema:

Klinkt allemaal erg goed!! District 4811 mist jullie natuurlijk wel een beetje..succes met de zoektocht naar een mooi pand.. groetjes jap

• 02 Oktober 2006 - 12:22

Wieb: